ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση  ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Την / Το Δευ Οκτ 01, 2007 2:06 pm

ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ , ΕΥΛΟΓΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ , ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΘΩΡΑΚΙΣΤΗΚΕ , ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ , ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΟΜΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ , ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ , ΕΚΛΙΠΑΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΝΑ ΑΓΚΟΜΑΧΑ , ΝΑ ΟΖΕΙ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.ΕΝΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΕΡΟΒΑΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ.
ΤΟ ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΩΘΡΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ , ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΣΥΑΡΧΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΛΙΜΑΚΙΟ , ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ , ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥΣ
ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΩ ΣΚΑΛΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ , ΕΥΡΥΘΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ , ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ.Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ/ΙΟΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ , ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΗ , ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΕΙ.
ΣΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΚΛΙΜΑΚΙΟ-ΠΕΣΥ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ , ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,
-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ - ΠΕΣΥΑΡΧΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ.ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ , ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
-ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ , ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ , ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΟΥ ΚΛΠ_
-ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
-ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΘΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
-ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΑΤΖΩΝ
-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΕΡΗ
-ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ
-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
-ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ
-ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ % ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ
-ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ , ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΛΠ
-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ
-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΛΟ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΔΕΕΣ , ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΥΓ.1 ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΠΗΡΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Moderators
Moderators

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 16
Ηλικία : 41
Location : ΠΑΤΡΑ
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση  Νίκος Στυλόπουλος Την / Το Τετ Οκτ 03, 2007 11:44 pm

Πραγματικά το ζήτημα της υγείας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Νομίζει δε κανείς ότι είναι και από τα πιο δύσκολα να επιλυθούν. Στην πραγματικότητα όμως αρκούν ορισμένα απλά βασικά πράγματα να γίνουν για να αλλάξει η εικόνα του συστήματος Υγείας ριζικά.
1) Η καταγραφή των αναγκών. Ο περιβόητος υγειονομικός χάρτης με τις ανάγκες και τις ελλείψεις κάθε περιοχής. Ως πότε θα ακούμε στις ειδήσεις για ανεπάρκεια ιατρών σε μία χώρα από τα πενεπιστήμια της οποίας αποφοιτούν περισσότεροι από 500-1000 ιατροί κάθε χρόνο.
2) Η επένδυση σε σύχγρονα μέσα διακομιδών και η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικότερου συστήματος υγειονομικής κάλυψης των νησιών.
3) Το «φακελάκι»!! Αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που χαρακτηρίζει τριτοκοσμικές κοινωνίες πρέπει να εκλείψει. Ο πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα άμεσα να καταγγέλει τέτοια φαινόμενα χωρίς φόβο.
4) Η σωστή αξιοποίηση των πόρων. Η εξοικονόμηση χρημάτων με τη σωστή εκπαίδευση των ιατρών σχετικά με τις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλουν τους ασθενείς τους.
5) Η δημιουργία ενός Σκανδιναβικού μοντέλου υγείας με την δημιουργία ενός κωδικού για κάθε πολίτη θα βοηθούσε επίσης σημαντικά.
6) Η εφαρμογή σωστού προληπτικού ελέγχου για όλους τους Έλληνες. Ο ετήσιος έλεγχος και η σωστή εφαρμογή του θα βοηθούσε αφάνταστα τον πολίτη.
7) Η θέσπιση του οικογενειακού ιατρού (ή ιατρού πρωτογενούς περίθαλψης) ενδεχομένως να βοηθούσε σημαντικά αλλά πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι όπως έγινε ενίοτε στο παρελθόν.

Τέλος, όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν σύμφωνη την κοινωνία, τους ιατρούς, τους φοιτητές ιατρικής. Δεν πρέπει να γίνουν όπως στο παρελθόν. Και το βασικότερο χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος υγείας. Ο απλός πολίτης βλέπει με καχυποψία τους γιατρούς και τα νοσοκομεία ειδικά τα δημόσια και στρέφετε στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι ιατροί και οι φοιτητές βλέπουν με καχυποψία κάθε αλλαγή και θεωρούν ότι θα προσβάλλει τα κεκτημένα. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πάνω από όλα χρειάζεται να δώσουμε στο κράτος κοινωνικό πρόσωπο που θα ευνοεί τον πολίτη, και τον εργαζόμενο στον τομέα της υγείας. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
Αυτές είναι μερικές πρώτες σκέψεις. Ελπίζω να συνεχιστεί ο διάλογος. Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια που αν το θελήσουμε μπορεί να δώσει και λύσεις σε προβλήματα....

Νίκος Στυλόπουλος

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Location : Βοστώνη
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης