Εθνική Συνδιάσκεψη

Πήγαινε κάτω

Εθνική Συνδιάσκεψη

Δημοσίευση  Γιάννης Αγγέλου Την / Το Παρ Νοε 02, 2007 10:46 pm

Σήμερα ξεκίνησε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, με θέμα:
«Η πορεία του ΠΑΣΟΚ - Πολιτικές θέσεις και στρατηγική για μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία». Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τις ομιλίες του Προέδρου του Κινήματός μας, καθώς και των άλλων δυο υποψήφιων από το πρώτο κρατικό κανάλι. Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπήρξε σαρωτικός κατά του συνυποψήφιού του και εξόχως συναισθηματικός στις αναφορές του στην κοινωνία και στο μέλλον. Έδειξε, με τον τρόπο που μίλησε, γιατί έχει κερδίσει την καρδιά των Ελλήνων, πέρα από κόμματα και μικροσυμφέροντα. Έδειξε τους υπαίτιους της ήττας της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Έδειξε, για πρώτη φορά, γνήσιος απόγονος των Παπανδρέου, με ανατρεπτικές προτάσεις για τον τόπο και τη κοινωνία.
Στον υποψήφιο κύριο καθηγητή, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που τοποθετήθηκε, αναφερόμενος στους υπεύθυνους της ήττας. Και αυθόρμητα, ερωτήματα έρχονταν στο μυαλό μου: Πού ήταν προεκλογικά ο κύριος καθηγητής; Γιατί όσα λέει σήμερα για τη Δεξιά δεν τα έλεγε και προεκλογικά; Μήπως αν ήταν τόσο επιθετικός κατά την προεκλογική περίοδο το αποτέλεσμα να ήταν άλλο για το ΠΑΣΟΚ; Ξέρω ότι τα ερωτήματά μου αυτά δεν θα απαντηθούν. Του τα έχω καταθέσει και στο ιστολόγιό του, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει. Εντούτοις, επιμένει για το "όλον", για το "νικηφόρο¨και άλλα όμορφα μεγαλόστομα!
Ο τρίτος υποψήφιος μίλησε για ενότητα, για συλλογική προσπάθεια, για την πλατφόρμα του της "Κυβερνώσας Αριστεράς". Αν όλα αυτά τα ωραία που ξέρει να γράφει ο Κώστας Σκανδαλίδης τα έκανε πράξη, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν στην Αντιπολίτευση. Αλλά ο κύριος Σκανδαλίδης, ο γιός του παπά, υπήρξε ένας πολιτικός με πολλές υποσχέσεις και λίγα έργα.
Οι παραπάνω απόψεις μου, μπορεί να χαρακτηριστούν ακραίες ή και έξω από την πραγματικότητα. Δυστυχώς, όμως, στο χώρο αυτό ο καθένας μας έχει γράψει την ιστορία του. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι γνωρίζουμε τί έχουν πράξει οι γύρω του. Άρα, δε μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Καλά τα ωραία λόγια. Καλύτερες οι έντιμες πράξεις. Για το λόγο αυτό ενισχύεται η άποψή μας στο γιατί στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου.
Να σημειώσω ότι προσχώρησε στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας. Έχω πει πως όσοι δηλώνουν την προτίμησή τους μετά το Εθνικό Συμβούλιο, πρέπει να θεωρούνται καιροσκόποι. Ο εν λόγω πρώην υπουργός, ΠΑΝΤΟΤΕ ήταν καιροσκόπος και άφιλος.
Τέλος πάντων, το βλέμμα όλων μας είναι στην 11 του Νοέμβρη. Την επόμενη μέρα θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Γιάννης Αγγέλου

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 9
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 02/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Εθνική Συνδιάσκεψη

Δημοσίευση  Νίκος Στυλόπουλος Την / Το Σαβ Νοε 03, 2007 9:57 pm

Άκουσα όπως και φαντάζομαι πολλοί από εμάς την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή.
Η ομιλία χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως τεχνικά άρτια και ως ομιλία στην οποία «μιλάει το μυαλό και όχι η καρδιά.». Επίσης ανέφεραν πολλοί δημοσιογράφοι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε μία απάντηση σε κάθε σημείο που τον κατηγορούν «οι αντίπαλοί του».
Διαφωνώ με όλα τα παραπάνω. Η ομιλία έκρυβε λαϊκισμό, διχασμό, μίσος και εγωισμό. Εγώ τουλάχιστον νοιώθω ότι ο σύντροφος προσπάθησε να με εξαπατήσει. Κατά την γνώμη μου ήταν μία ασύνδετη και ασυνάρτητη ομιλία, στην οποία δεν έδωσε ούτε μία απάντηση στα 10 ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε.

Εκφράσεις που μου έκαναν εντύπωση:

«Το πρόβλημα ήταν η ήττα, η λύση του προβλήματος είναι ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου του Κινήματος».

«Τα αίτια της ήττας βεβαίως είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα, γιατί η αναζήτηση των αιτίων της ήττας πράγματι μας παραπέμπει στην ιστορία μας και στην προοπτική μας, στην τεχνητή σύγκρουση μεταξύ παρόντος και παρελθόντος. Υπάρχει πάντα μια οδός διαφυγής, η φυγή προς τα μπρος, ο διάλογος με το μέλλον.» scratch

« πολύ δύσκολα θα εξηγήσουμε γιατί ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι η ανάμνηση των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και το βίωμα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή λειτουργεί τελικά συγκριτικά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.»

«δεν είμαι μόνο υποψήφιος Πρόεδρος, είμαι στρατιώτης της Παράταξης και εγγυητής της ενότητάς της.» lol!

«Η ηθική στην πολιτική θέλει μνήμη, συνέχεια, συνέπεια και κύρωση. Διαφορετικά είναι ρητορική υποκρισία.» scratch

«... δικαιούμαι μαζί με τον Κώστα Σκανδαλίδη να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ή μήπως επειδή έχουμε εμείς μια άλλη διαδρομή, είμαι κι εγώ ένας από εσάς, εμφανιζόμαστε ως «άρπαγες», ως «σφετεριστές» μιας κομματικής εξουσίας κι ενός κομματικού κατεστημένου;»

Σημείωση: Αγνοεί βέβαια ο Ευάγγελος βασικές διαφορές ανάμεσα στην υποψηφιότητα Σκανδαλίδη και του ίδιου. Ο σύντροφος Σκανδαλίδης δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τα ξημερώματα στο Ζάπειο και δεν έφτιαξε την ομάδα υποστήριξης ζωντανά στην τηλεόραση. Ο σύντροφος Σκανδαλίδης δεν ζήτησε εκλογές την επόμενη Κυριακή εκμεταλευόμενος την πικρία των φίλων του ΠΑΣΟΚ,
Ο κύριος Βενιζέλος όφειλε μία συγγνώμη για την συμπεριφορά του αυτή και δεν το έκανε ούτε χθες που είχε την τελευταία ευκαιρία....

«Τα συμφέροντα παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Έχουν άποψη και θέλουν να επηρεάσουν την έκβαση της εκλογικής διαδικασίας της 11ης Νοεμβρίου. Υπάρχουν συμφέροντα εξωθεσμικά και συμφέροντα θεσμικά που συνδέονται με εξωθεσμικά συμφέροντα.» Laughing

«Το μεγάλο μπλοκ εξωθεσμικών συμφερόντων, που πολιτικά τελεί υπό την ηγεσία του κ. Καραμανλή και της Δεξιάς, δεν θέλει έμένα προφανώς ως μελλοντικό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν προτιμά την ήττα του αυτό το μπλοκ συμφερόντων.»

Σημείωση. Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι έχω δεί τον τελευταίο 1 μήνα στα ΜΜΕ....μάλλον είμαι ηλίθιος που πιστεύω ότι τα ΜΜΕ και οι εφημερίδες υποστηρίζουν τον κ. Βενιζέλο. Μάλλον ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ποτέ την υποστήριξη μεγαλοεκδοτών και καναλιών και εγώ απλά ως άσχετος με την πολιτική δεν το κατάλαβα.

«Τι κρίνεται στις 11 Νοεμβρίου; Τι κρίνεται, τι διακυβεύεται στις 11 Νοεμβρίου;»
Η απάντηση του Βενιζέλου απλή: «Κρίνεται το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών.»

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση μας με το παρελθόν μας για να μπορέσουμε ν' αντιληφθούμε πώς λειτουργεί το μέλλον, συντρόφισσες και σύντροφοι. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε σχέση με το δικό μας κυβερνητικό έργο. Πρέπει να μπορούμε να διαχωρίσουμε τα θετικά από τ' αρνητικά. Πρέπει να μπορούμε να υποστηρίξουμε και ν' αναδείξουμε τα επιτεύγματα και να παραδεχθούμε με θάρρος, τα λάθη, τις υστερήσεις, τα κενά.»

Αλλά φυσικά ως δικηγόρος πρέπει και να κρατήσει αποστάσεις....
«Όταν όμως ισοπεδώνεις τα πάντα για να μην αναλάβεις τις ευθύνες του παρόντος και μετακυλύεις την ευθύνη στο παρελθόν, καθίστασαι συνολικά αναξιόπιστος ενώπιον του ελληνικού λαού. Ακυρώνεις και ευνουχίζεις τον πολιτικό λόγο της παράταξης.»

«Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ηγεμονία, όπως έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι και άλλο πράγμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ βαρόνων που μοιράζονται ρόλους μέσα σε ένα κομματικό κατεστημένο.»

Σημείωση. Ποιός τα .λέει αυτά;;; Ο πολιτικός που βιάστηκε να επιδείξει συμπεριφορά δελφίνου και βαρώνου !!!

«Πώς μπορείς να πείσεις ένα νέο παιδί ότι θα εφαρμόσεις αξιοκρατία μέσω ΑΣΕΠ στις προσλήψεις στο δημόσιο, όταν δεν εφαρμόζεις αξιοκρατία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Πώς μπορείς να πείσεις ότι αγωνίζεσαι για αναβάθμιση της δημοκρατίας, όταν σοκάρει η εφαρμογή της δημοκρατίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ;
Πώς μπορείς να πείσεις ότι είσαι υπέρ της αποκέντρωσης του κράτους, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι ένα γραφειοκρατικό, συγκεντρωτικό κόμμα;»

Σημείωση. Ερωτήματα που δεν έθεσε ο σύντροφος Βενιζέλος:
Πως μπορούμε να πείσουμε ότι δεν διψάμε για εξουσία, όταν τρέχουμε στο Ζάπειο ξημερώματα να δηλώσουμε παρόντες? και όταν θέλουμε να αρπάξουμε την ευκαιρία και να γίνουμε πρόεδροι γρήγορα γρήγορα?
Πως μπορούμε να πείσουμε ότι θα χειριστούμε ψύχραιμα κρίσεις, όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σε απλά ζητήματα? affraid

«Αλλά ξέρετε, τις εκλογές ούτε τις χάνουν ούτε τις κερδίζουν τα κείμενα. Τις εκλογές δεν τις έχασε ούτε το κείμενο της διακήρυξης, ούτε το άρτιο κείμενο του προγράμματός μας. Τις εκλογές τις χάνουν πρόσωπα.»


«Γιατί άραγε ζητώ την εμπιστοσύνη σας και έθεσα υποψηφιότητα για να εκλεγώ Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος; Μήπως επειδή εμφανίζομαι ως ο «αντικαραμανλής» που υπόσχεται νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;»

Σημείωση. Μα αυτό δεν λένε όλοι οι οπαδοί σου κ. Βενιζέλε; Αυτό δεν μας είπες και εσύ σε όλη σου την ομιλία; Ότι μόνο ένας στόχος υπάρχει: Να βρούμε το πρόσωπο που θα κερδίσει τις εκλογές;

Όμως προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο και συμπληρώνει : «Αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίον ζητώ την εμπιστοσύνη σας.»


«Ο τρίτος λόγος για τον οποίον ζητώ την εμπιστοσύνη σας, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι γιατί πιστεύω ότι μπορώ να λειτουργήσω ως επικεφαλής μιας δυναμικής αντιπολίτευσης, μιας αντιπολίτευσης υπεύθυνης, μέσα κι έξω από τη Βουλή, που συνδέεται με τα κινήματα, που παίρνει πρωτοβουλίες, που είναι προγραμματική, που πείθει τον κόσμο, που συσπειρώνει τους πολίτες, που αλλάζει τους συσχετισμούς. «

Σημείωση. Δηλαδή δεν μπορείς σύντροφε Βενιζέλε να κάνεις αυτή τη δυναμική αντιπολίτευση από άλλη θέση; Μόνο από τη θέση του αρχηγού; Γιατί δεν έδειξες το δυναμισμό σου 3.5 χρόνια; Αυτό δεν είναι υπονόμευση;

Και για να δικαιολογήσει τη δίψα του για εξουσία αναφέρει
«Πιστεύω λοιπόν ότι πράγματι υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ «εξουσιομανείς» και διψασμένοι για την εξουσία. Δεν αναφέρομαι στους βολεμένους του κομματικού κατεστημένου, στους γαντζωμένους στα κομματικά αξιώματα. Αναφέρομαι στους απλούς ανθρώπους της παράταξης, που στις 15 Σεπτεμβρίου μας έπιαναν από το μανίκι και μας ρωτούσαν τι γίνεται, τους ρίχνουμε, νικάμε, αλλάζει η κυβέρνηση, θα εφαρμόσετε επιτέλους μια καλύτερη, δικαιότερη πολιτική;»


«Και τι απαντήσαμε σε αυτούς; Αποδεχθείτε τον κ. Καραμανλή και την δεξιά, εμείς έχουμε τώρα να εκκαθαρίσουμε ζητήματα ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας. Και βεβαίως έχουμε να προστατεύσουμε μια κατεστημένη κομματική εξουσία.»


«Δεν ξέρω αν είμαι ικανός πολιτικός, ξέρω όμως ποιος δεν είναι ικανός πολιτικός. Ικανός πολιτικός δεν είναι αυτός που ρευστοποιεί οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ, το διαλύει. Ικανός πολιτικός δεν είναι αυτός που θολώνει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με αντιφάσεις και παλινωδίες. Ικανός πολιτικός δεν είναι αυτός που χάνει, ξαναχάνει και ξαναχάνει.»

Πραγματικά για τον κ. Βενιζέλο τα κόμματα είναι ο αρχηγός τους. Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακοί ή καλοί παρά μόνο εάν γίνουν αρχηγοί....

Είχε άδικο ο σύντροφος Πάγκαλος όταν έλεγε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε Φύρερ ή Ντούτσε?

Νίκος Στυλόπουλος

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Location : Βοστώνη
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης