Ενωτικοί είστε και φαίνεστε

Πήγαινε κάτω

Ενωτικοί είστε και φαίνεστε

Δημοσίευση  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Την / Το Δευ Οκτ 15, 2007 7:58 am

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό τις εξελίξεις στο κίνημα που εκφράζει τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο -και που μη έχοντας άλλη επιλογή επειδή ανήκω στο ένα ψηφίζω το άλλο- και οφείλω να ομολογήσω πως αντιστέκομαι σθεναρά για να μην απολέσω τα όποια ψήγματα κοινής λογικής, ψυχραιμίας και μνήμης διαθέτω.
Σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο παρακολουθώ μια απίστευτα παρανοϊκή κατάσταση και παράλληλα την ανυπαρξία μιας φωνής που να έχει το σθένος να τοποθετηθεί και να αναλύσει στην διάσταση τους, τα χρόνια προβλήματα και τους παράγοντες τροχοπέδησης του προοδευτικού κινήματος.
Αλλά μάλλον περιμένω άδικα από ξεδιάντροπους ανθρώπους που ο ένας έχει ράμματα για την γούνα του άλλου ή από τους μισθωμένους κονδυλοφόρους τους.
Έφτασε λοιπόν ο προοδευτικός χώρος να εκπροσωπείται από ένα κίνημα που κατάντησε να είναι κόμμα με βαρύ εγκεφαλικό ανεύρυσμα που εξαπλωνόταν σαν ιός στα στελέχη του και επιτέλους ήρθε η ώρα της ίασης ή της κατάληξης… θα δείξει.
Αυτή λοιπόν την ώρα οι επιπτώσεις της ασθένειας είναι εν πλήρη εξάρσει, οπότε μπορούμε πλέον και εμείς, οι φτωχοί συγγενείς, να εκδηλωθούμε και να μιλήσουμε ανοιχτά.
Ήρθε η ώρα της απομυθοποίησης, της ενδελεχούς ενδοσκόπησης, του άνευ στρουθοκαμιλισμού καταμερισμού ευθυνών και κατά συνέπεια η ώρα της πλήρωσης, κι αν θέλετε της πληρωμής.
Γιατί αρκετά μας κρύφτηκαν σύντροφε ψηφοφόρε και εξακολουθούν ακόμα και τώρα, μέσα στην ζαλάδα τους, να επιχειρούν να ζαλίσουν κι εμάς λίγο παραπάνω. Ε ! εγώ τουλάχιστον την χάρη δεν τους την κάνω. Γιατί εδώ και καιρό το προφητικό τραγουδάκι του Μηλιώκα που έλεγε «να δεις που κάποτε θα μας πούνε και …κες» έχει γίνει πραγματικότητα εδώ και μια δεκαετία.
Η ενότητα που σου τσαμπουνάνε σύντροφε ψηφοφόρε είναι η ενότητα των μεγαλοστελεχών που περιμένουν στωικά πότε θα γίνουν εξουσία για να τα κονομήσουν. Για αυτό δεν είδες κανέναν να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να θίγεται όταν τους είπε η φτωχή Βασούλα πως πλουτίσανε όταν ήταν κυβέρνηση.
Ούτε ένας να έχει το ήθος και την λεβεντιά να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει «τι λες κυρά μου ;». Δεν είπε κανένας τους «πες μας ποιους εννοείς». Όλοι τους για κάτι φοβούνται, όλοι κάτι τρέμουν.
Αυτός λοιπόν ο διεφθαρμένος κορμός του κόμματος ήταν τα υλικά που είχε ο Γ.Παπανδρέου κληρονομιά για να πείσει για μια δίκαιη κοινωνία. Tην νέα αστική τάξη που απλώθηκε ξεδιάντροπα την δεκαετία του 90 με τον πακτωλό των χρημάτων της Ε.Ε., την διεθνοποιημένη ελίτ που δημιούργησε η Σημιτική περίοδος.
Ανθρωπάρια μεταλλαγμένα με μια ύποπτη και σκιώδη Ανδρεολάγνεία που δεν μας εξηγούν όμως σε τι συνίσταται. Τι κρατάνε δηλαδή από τον Ανδρέα, τι αφήνουν στην άκρη ;
Την εμμονή του στη λαϊκή κυριαρχία που την μετεξέλιξαν στην επικράτηση αυτού του ασκεριού καιροσκόπων, άνευρων και υπερφίαλων λαϊκιστών ; Κόλλησαν από εκείνη την 3η Σεπτέμβρη σε ένα πλαίσιο που ούτε και αυτό τήρησαν και η μόνη φορά που λειτούργησε η φαντασία και η ενεργητικότητά τους ήταν όταν υπήρχε η κονόμα στον ορίζοντα.
Αυτά τα φθαρμένα υλικά (πάσης φύσεως) που τρέμουν από φόβο μπας και διασπαστεί λέει ο φορέας που τα κονομάνε. Δεν τρέμει όμως κανείς για τις ιδέες και τα προγράμματα που άφησαν ορφανά στο δρόμο.
Δεν ανησύχησε κανείς που έσκυβαν τόσα χρόνια και απλώνανε κόκκινο χαλί στην δεξιά αφήνοντας την να φορέσει φιλολαϊκό μανδύα.
Ήταν απασχολημένο το Πασοκ με το να απαντάει μέσω του κ. Παπαδόπουλου από το τότε Υπ. Υγείας με το ανήθικο και ανάλγητο «άλλη ερώτηση» για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού από τον έρανο για εκείνο το τρίχρονο πλασματάκι που τελικά ξεψύχησε.
Δεν αγχώθηκε κανείς που ο πατριωτισμός των Ελλήνων εκφράζεται πλέον από Βορίδηδες και Πλέυρηδες.
Ήταν απασχολημένο το Πασοκ με τα ευχαριστήρια στους Αμερικάνους
Δεν προβληματίστηκε κανείς που έδωσαν στο πιάτο τις ψήφους των νέων και προβληματισμένων ανθρώπων στον «ΣΥΡΙΖΑ» - το κόμμα πατρόνα όλων των κοινωνικών κινημάτων, που εμείς δεν τα αγκαλιάσαμε, να ακούσουμε τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους.
Ήταν βλέπετε απασχολημένο το Πασοκ με το να αλείφει με UHU τα -μαλάκα τότε, συγκαμένα τώρα- οπίσθια των υπερήλικων στελεχών του στις καρέκλες του κόμματος και ενίοτε της εξουσίας.
Το κόμμα που μεγαλούργησε με τον Λαλιώτη στα 23 και τον Τσοχατζόπουλο στα 34 τους χρόνια κατάντησε κόμμα που πλειοψηφεί μόνο στους ψηφοφόρους άνω των 50. Γιατί ;
Μα γιατί ο Λαλιώτης και ο Τσοχατζόπουλος δηλώνουν ακόμα «παρών». Και καλά να ήταν μόνο αυτοί μα έλα που είναι όλοι τους έτσι, στον δρόμο που χάραξε ο συχωρεμένος ο Ευαγ. Γιαννόπουλος κι αν δεν πεθάνουν δεν φεύγει κανένας. Από κεντρικό ως και το δικό μας τοπικό επίπεδο.
Αν δεν είσαι «παιδάκι» τους και υποτελής τους σε τρώνε πριν να πάρεις ανάσα. Νέοι μπαίνουν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές και περιμένουν την επετηρίδα. Α! και να κρατούν το στόμα τους κλειστό, να μην έχουν άποψη γιατί δεν χαλάμε την πιάτσα στο μαγαζί τους. Κατά τα άλλα Δημοκρατικό, Συμμετοχικό, Ανοιχτό το κόμμα.
Αυτό το κόμμα που τοπικά έκαψε τα καλύτερα χαρτιά του, που αρνήθηκε να βγάλει μπροστά πρόσωπα άφθαρτα στην κοινωνία και άθικτα από τον μηχανισμό του. Και αν ποτέ το έπραξε ήταν μόνο σε επίπεδο που εξασφάλιζαν την εκλογή τους οι υμέτεροι, απλά για ξεκάρφωμα που λένε.
Τους ακούω λοιπόν τους άρχοντες του τοπικού Πασοκ και αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν βρέθηκε να τους ρωτήσει δημόσια πόσα τελικά θέλουν να μας τρελάνουν. Κάποιος δήλωνε τις προάλλες πως «στο Πασοκ αποφασίζει η βάση» και δεν τον ρώτησε κανείς αν αναφερόταν στις νομαρχιακές του 98. (σ.σ. -οι απο Δωδ/σα καταλαβαίνουν τι εννοω)
Κάποιος άλλος δήλωνε πως πρέπει να παραιτηθεί ο Πρόεδρος γιατί δεν τον πήρε τηλέφωνο για να του πει «βάλε μπροστά τις μηχανές είμαστε τρεις μονάδες πίσω» και δεν τον ρώτησε κανείς «καλέ μου άνθρωπε πρέπει να σε πάρει ο Πρόεδρος να σου πει ότι γίνονται εκλογές ; Πρέπει να σε πάρει ο Πρόεδρος για να κάνεις την δουλεία σου; »
Κι αν τυχόν η ανταπάντηση σε αυτό είναι (όπως και ήταν) η μομφή του για το που ήμασταν όλοι εμείς οι «επικριτές» προεκλογικά όταν έτρεχαν και δεν προλάβαιναν στο «Καστρί»(σ.σ. ετσι ονομάζουμε την Ν.Ε. Δωδ/σου) τότε θα αναγκαστώ να πω, πως και τα Goodys αν είχανε κλειστές τις πόρτες τους 12 χρόνια δεν θα πάταγε κανένας την μια βδομάδα που θα άνοιγαν επειδή ο ιδιοκτήτης χρειαζόταν χρήματα.
Άλλωστε ακολουθώντας το παράδειγμα σας ήμασταν εκεί ακριβώς που ήταν και το οργανωμένο Πασοκ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ξέρετε τότε που καθαρίστηκαν όσα ψηλά και θεριεμένα πλατάνια σας έκρυβαν τον ήλιο όχι του Πασοκ αλλά της εξουσίας.
Ήμασταν εκεί που βρίσκονται και τα νέα στελέχη που παρήχθησαν από τις αφεντιές σας όλα αυτά τα χρόνια που μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών αμφότερα ακρωτηριασμένου ανδρός.
Ήμασταν εκεί που μας στείλατε όταν χασκογελάγατε και σαμποτάρατε το ανοιχτό κόμμα, την χρησιμοποίηση των νέών τεχνολογιών στην διαχείρισή του, εσείς που αν σας δώσουν υπολογιστή θα ψάχνετε να βρείτε τα πετάλια.
Ήμασταν εκεί που μας στείλατε όταν μας εξηγήσατε πως οι εκλογές στα όργανα του κινήματος γίνονται όπως μάθατε να κάνετε και τις εθνικές εκλογές. Όχι με τον λαό, όχι με την συμπαράσταση στους αγώνες και τις αγωνίες του όχι προσπαθώντας να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του αλλά αντίθετα με τους εξαρτημένους σας, με τις φατρίες σας και τους διαπλεκόμενους σας.
Αλλά ξεχάσατε πως δεν είστε εξουσία πλέον. Οπότε οι εξαρτημένοι κρέμονται πλέον από άλλους εξουσιαστές, οι διαπλεκόμενοι πήγαν στην φυσική τους μητέρα : την δεξιά, και οι φατρίες σας λιγοστεύουν σε ευθεία αναλογία με τους θανάτους στην χώρα. Είναι και αχαριστία στον Ύψιστο να ζητάς να σου τους φτάσει 102 ετών για να ψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές.
Πάρτε το απόφαση κύριοι. Δεν σας σώζουν ούτε αριστερές στροφές, ούτε δεξιές, ούτε τραμπάλες πάνω κάτω. Εσάς σας σώζει η σύνταξη και το Πασοκ μπορεί να αναγεννηθεί αν μείνει ΕΝΑΣ απολύτως μόνος του και κάνει ότι έκανε και στην «νεολαία» σας. Να σας πετάξει όλους έξω και να αρχίσει να βάζει μέσα όσους πρώτα διαβάσουν ΚΑΛΑ την ταμπέλα.
Που αυτή την φορά ελπίζω πως δεν θα λέει ούτε «ζητούνται στελέχη» ούτε «ζητούνται παρατρεχάμενοι» αλλά «ζητείται τσίπα».

Γιώργο Μαζί σου - Μόνο μαζί σου.

Καραγιάννης Θεόδωρος - Ρόδος


Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις Δευ Οκτ 15, 2007 10:44 am, 1 φορά
avatar
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 17
Ηλικία : 46
Location : Ροδος
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://saita.pblogs.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -Ο ΜΟΝΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Δημοσίευση  John Tsez Την / Το Δευ Οκτ 15, 2007 10:16 am

Η ταμπέλα και το σύμβολο θέλει αλλαγή! Ως εδώ πια!
Ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Πάρτε το χαμπάρι!
Εμπρός για το νέο ΠΑΣΟΚ της εποχής μας! Αλλαγή- Καινοτομία-Δημιουργία! Αυτά πρέπει να είναι τα νέα οράματα του ΠΑΣΟΚ! Οι πατριωτισμοί και οι εθνικισμοί ανήκουν σε άλλη εποχή! Τους χαρίζουμε στο ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ!

John Tsez

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Location : ΒΟΛΟΣ
Registration date : 11/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -Ο ΜΟΝΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!

Δημοσίευση  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Την / Το Δευ Οκτ 15, 2007 10:44 am

Μιας και συμφωνούμε πιστευω πως δεν θα πρέπει να συνδέουμε τον εθνικίσμό με τον πατριωτίσμο.
Θα μου πεις βέβαια πως "όποιος κοιμαται πατριωτης ξυπνάει φασίστας" και συμφωνώ.
Αλλά άλλο ο πατριωτισμός όσον αφορά στην Ελληνικότητα σε ένα ευρύ πολιτισμικοκοινωνικό πλάισιο και άλλο ο στείρος πατριωτισμός στύλ "των εχθρών τα φουσάτα περάσαν" με κόκκινες μηλίες και άλλα απαράδεκτα.

Μια ελληνικότητα που μπορεί να "δώσει" απλόχερα σε παγκόμιο επίπεδο και όχι ενας πατριωτισμός που ζητά να κατακτήσει. Μην τα συγχέουμε.

Για να μην παρεξηγηθώ και για να αποφύγεις και εσυ την όποια κακοτοπια γενικέυοντας, σε παραπέμπω σε κάτι που έυκολα θα το βρείς αν έχεις το φύλλο του "Επενδυτή" που υπήρχε η συνεντευξη του Προέδρου. Κοίτα λοιπόν στην 2η σελίδα έχει ένα κείμενο του Σεφέρη. Για αυτή την ελληνικότητα, για αυτόν τον πατριωτισμό μιλάω.

Με Σ.Χ.
Θόδωρος
avatar
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 17
Ηλικία : 46
Location : Ροδος
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://saita.pblogs.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ενωτικοί είστε και φαίνεστε

Δημοσίευση  Γιώργος Την / Το Τρι Οκτ 16, 2007 9:34 pm

Πολύ καλα τα σχόλια σας σύντροφοι. Οχι μόνο με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο αλλα ακούγοντας κάποιες φωνές που επιζητούν επιτέλους την κάθαρση απο την κόπρο του Αυγείου νοιώθω να παιρνω δύναμη να συνεχίσω με ολες μου τις δυνάμεις την στήριξη μου στο Γιώργο.
Απο το βράδυ της 11ης Σεπ. στην αρχή ήμουν θυμωμένος και στενοχωρημένος με την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Μετα απο κάποιες ώρες είχα μείνει (και εξακολουθώ να είμαι) έξαλλος με τον αρριβισμό του κου καθηγητή-δικηγόρου και την οργανωμένη συγχορδία των καλών παιδιών του Σημίτη. Το σύνθημα ηταν σαφές απο τους εκδότες καιτα ΜΜΕ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ , ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΖΕΙ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ ,ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΟΝ
Απο την άλλη μέρα ορκίστηκα στον εαυτό μου να δώσω μάχη για έναν άνθρωπου που
-πιστεύει σε αξίες και (δύσκολο για την εποχή μας και δυσεξήγητο για πολλούς) διαθέτει ΗΘΟΣ
-πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία να αναμορφώσει το Κίνημα
-που διαθέτει ευφυία και μπορεί να το αποδεικνύει οταν θέλει
-που δεν θα πρέπει να παραδώσει αμαχητί το κόμμα στα αρπακτικά
Και άρχισε ο ανελέητος πόλεμος που συνεχίζεται απο την άλλη μεριά μέχρις τελικής πτώσεως απο τα εκδοτικά συμφέροντα και τα ΜΜΕ που καταπως τους βολεύει παλινωδούν. Επιστρατεύουν συνταγματολόγους, πολιτικά στελέχη , ηθοποιούς (βλ. Λαζόπουμε με κα Μιμή) για να μας δείξουν την ελαχιστότητα του Γιώργου
Τελευταία ανησυχώντας απο τα γκάλοπ απο θύτες οι αντίπαλοι παριστάνουν τα θύματα
-Με την ενορχήστρωση του αρχιερέα της Αποστασίας μας λένε οτι ο Γιώργος δεν κάνει για πρόεδρος!! Καλά το μάθαμε το ποίημα !!
-Ο Γιώργος είναι σταλινικός και θα τους διαγράψει .Αλήθεια κύριοι τελικά είναι η δεν είναι τολμηρός ο Γιώργος και γιατί τραβάτε τέτοιο ζόρι;
-Ο πόλεμος λάσπης κατα Βενιζέλου συνεχίζεται!!!!!
-Ο,τι λέει ο Γιώργος και σε ο,τι συνεντευξιάζεται διυλίζεται κανονικά. Ο,τι λέει ο Βενιζέλος είναι στο απυρόβλητο
-Χθές το Μέγκα παρουσίασε ενα νεο γκάλοπ και θεώρησε οτι έπρεπε να βγάλει τον Κουλούρη για να βγάλει ολη τη χολή κατα του Γιώργου
-Σήμερα ασχολούνται με τη δήλωση της Φωφης και την εμπλοκή Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο
-Η ομάδα του Βαγγέλη και οι συν αυτώ θέλουν διεύρυνση των ψηφοφόρων στην εκλογή της 11ης Νοεμ. στα 2.000.000 μέλη αναζητώντας άλλοθι για την ήττα τους
-Η ομάδα επίσης του Βαγγέλη επεξεργάστηκε το πως θα εκλέγεται ο Πρόεδρος , το Πολιτικό Συμβούλιο κ.ο.κ. λες και αυτό ειναι το πρόβλημα σήμερα
-Κατηγορούν σαν αμοραλιστές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ επειδή τάχθηκαν στο πλευρό του Γιώργου (κακό κατ αυτούς)
κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Γιατί μπλέξαμε (η μας μπλέξανε) πολύ άσχημα και απο εμάς εξαρτάται να το ξεμπλέξουμε
Πιστεύω οτι το παιχνίδι οχι μόνο χοντραίνει αλλα πάνε και να το "στήσουν" και οτι τετοια φαινόμενα θα αντιμετωπίσουμε πολλά μέχρι την εκλογή του Προέδρου
Γιαυτό όχι μόνο χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση αλλα δεν επιτρέπεται εφυσηχασμός. Μην ανησυχείτε το ΠΑΣΟΚ δεν θα διασπαστεί. Οι ψηφοφόροι του οχι μόνο δεν χειραγωγούνται αλλα αποδεικνύονται ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ εξυπνοι. Δεν τρώνε οτι τους σερβίρουν και είναι υπερήφανοι για τον ιδρυτή τους.
Αυτοί που λογικά αν υπάρχει εστω και ενα ίχνος φιλότιμου και θα τρέχουν να κρυφτούν είναι οι υποστηρικτές του Βενιζέλου και χθεσινοί εκσυγχρονιστές
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ. Με "ρεσάλτο" οπως είπε και ο Καψής δεν μπορουν να μας πάρουν το κόμμα

Γιώργος

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Location : Αγρίνιο
Registration date : 16/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης